Підсумки роботи Фонду у 2023 році

Друзі, колеги, партнери, волонтери! Команда Фонду освітніх ініціатив безмежно та щиро вдячна вам за співпрацю й підтримку у реалізації наших спільних ініціатив, проєктів та добрих справ у 2023 році!

Наша команда плідно попрацювала для реалізації та розробки освітніх програм, які мають на меті сприяти розвитку якісної освіти в Україні. Крім того, ми стартували важливі благодійні проєкти для допомоги Силам безпеки й оборони України. Продовжили розвивати партнерські відносини з національними та міжнародними організаціями.

Проєкти в роботі:
* Започатковано проєкт “Міжнародна STEAM стандартизація закладів освіти України STEAM Status”. Нагороджені перші 10 закладів освіти статусом STEAM TEAM. Відзначено статусом STEAM PERSPECTIVE 30 закладів освіти, які розпочали шлях впровадження філософії STEM та STEAM. Заохочено 35 закладів освіти, які бажають розвиватися та потребують підтримки, – статус STEAM Start. Продовжуємо реалізацію проєкту у наступному році. Детальніше https://www.steam-status.org

* Започатковано національну програму «Незламна освіта». Отримано та передано 480 комп’ютерів для закладів освіти. Мета – 10 тис. комп’ютерів до кінця 2024 року.

* Започатковано проєкт «Дитинство без мін». Ціль – 3 міношукачі для оснащення підрозділів розмінування ЗСУ, а також ДСНС України у Київській області. Збір триває.

* Стали офіційним партнером підрозділу інноваційної аеророзвідки «Очі яструба». Придбали перше обладнання. Продовжуємо збір – ціль 317 400 000 грн. Детальніше https://www.ochiyastruba.in.ua

* Відкрито збір на ампліфікатори для ДНК-ідентифікацій для потреб Експертної служби МВС України. Ціль 2 прилади. Збір триває.

* Продовжено благодійну книжкову ініціативу «Добраніч». Передали книги для сімей ВПО в Україні, а також для української громади в Шотландії. Збір книжок триває.

* Започатковано проєкт ІТ ESG Hub за ініціативи нашого постійного партнера, компанії IT-Integrator. Об’єднуємо зусилля ІТ-компаній країни в спільних КСВ-проєктах заради майбутнього України. https://eif.org.ua/programs/itesghub/

* Продовжуємо реалізацію інноваційного освітнього проєкту за темою «Організаційні та науково-методичні умови створення STEM-центрів». Учасниками інноваційного проєкту є 138 закладів освіти (загальної середньої, вищої, професійної, позашкільної освіти). Проведено різноманітні заходи на всеукраїнському рівні. Підготовлено матеріали до колективної монографії «Світ інноваційних можливостей: актуальні питання розвитку STEM-освіти». Розпочато роботу щодо створення методичних рекомендацій по роботі з цифровими лабораторіями та створення віртуального каталогу цифрових інструментів для використання педагогами в освітньому процесі. Розроблено навчальну програму «Технології. STEM-проєкти» та отримано гриф «Схвалено для використання в освітньому процесі».

Завершені проєкти та ініціативи:
* Закуплено 7924 комплекти фільтрів-глечиків зі змінними картриджами для очищення води для постраждалих від підриву Каховської ГЕС.

* Завершено проєкт «Wi Fi в укриттях». Обладнанням забезпечено 27 закладів освіти України.

* Надано допомогу військовим – мережеве обладнання, компʼютерна техніка, теплі речі, медикаменти, маскувальні костюми «Кікімора», кровоспинні джгути, штативи для сушки бронежилетів та касок, спальні матраци, меблі, питна вода та інші необхідні речі.

* Надано допомогу сімʼям ВПО, дітям, цивільному населенню, закладам освіти, лікарням та госпіталям.
Передано 39 4G-планшетів учням Куликівського ліцею в смт. Куликівка Чернігівської області.

Розвиток партнерських відносин:
* Підписано Меморандум про співпрацю з Глобальним договором ООН в Україні.
* Підписано меморандум про партнерство з ВГО Клуб мерів.
* Директорка благодійних програм Alla Maramon долучилась до українська Асоціація зовнішньої політики.
* Фонд освітніх ініціатив та Faculty of Information Technology and Mathematics / Grinchenko University домовились про співробітництво для підвищення якості спеціальної підготовки фахівців у сфері інноваційних технологій шляхом гармонійного поєднання науково-теоретичних знань з практичними навичками.
* Меморандум про співпрацю зі Службою звʼязків з громадськістю Командування Сил ТРо ЗСУ
* Меморандум про співпрацю з Департаментом освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та “Запорізьким інститутом післядипломної педагогічної освіти”
* Меморандум про співробітництво і партнерство “Державний університет інтелектуальних технологій і зв’язку”
* Меморандум про взаєморозуміння “Дніпровська академія неперервно освіти”
* Меморандум про співпрацю та взаємодію Національний центр “Мала академія наук України”

Ця масштабна робота стала можливою завдяки підтримці наших партнерів! Висловлюємо щиру подяку за співпрацю: МОН, It-Integrator, H4U, Reusing IT, Huawei, Accord Group, Megatrade, Alight, Steam train, Солом’янські котики, МТІ, Ecosoft, Житомир обленерго, Аномалія, Крила матері, Маскувальний батальйон, Ліцей інформаційних технологій #79, Royal Canin та іншим організаціям, які нам допомагали!
Вітаємо Вас з Новим роком! Бажаємо наснаги, сил, здоров’я, потрібних ресурсів та нових можливостей для реалізації мрій та планів!

Пліч-о-пліч до Перемоги!