Участь в ініціативі Дівчата STEM Центру “Розвиток КСВ”

Алла Марамон – волонтерка Фонду освітніх ініціатив – стала однією з менторок ініціативи Дівчата STEM Центру “Розвиток КСВ” – унікальної спільноти дівчат і жінок, які цікавляться STEM та навчаються і працюють в STEM напрямках.

Підопічні Алли – STEM дівчата з Горохівського ліцею ім. І.Я. Франка Горохівської міської ради Луцького району Волинської області, які працюють над проєктом «SMART ORGANIC – мінішкільна ферма».
Цей STEM-проєкт передбачає створення «розумної» органічної ферми для вирощування різних вегетативних культур, які використовуватимуться у подальших комерційних цілях.

Планом проєкту передбачено використання технічних пристроїв для автоматизації догляду за рослинами: від вирощування розсади, до отримання кінцевого продукту, який має комерційну цінність.
Органік-ферма буде слугувати лабораторією для вивчення таких наук як біологія, географія, хімія, фізика, математика та технології.
Проект також спрямовано на підвищення фінансової та підприємницької компетентності учнів.
Сьогодні вже розроблена комерційна модель, визначені рослини, які вирощуватимуться, створено технологічні карти і визначено необхідне обладнання.
Наступною стадією проєкту є висадка насіння і “розумне” вирощування розсади, планування і закладка «розумних» грядок, підготовка їх до подальшого використання.
Перші результат проєкту будуть представлені на початку квітня. ‼️
Побажаємо удачі STEM-дівчатам та їх менторці Аллі у спільній роботі!