На благодійному аукціоні Український гуманітарний ліцей зібрав понад 100 тисяч гривень для ЗСУ

Понад 100 тисяч гривень зібрали на благодійному аукціоні «УГЛ для ЗСУ», проведеного батьками та випускниками Українського гуманітарного ліцею за підтримки «Благодійний Фонд «Фонд освітніх ініціатив» та компанії Accord Group.

За реєстрацію на аукціон в благодійну Монобанку було зібрано 13 303 гривні. Серед 22 унікальних лотів зі стартовою ціною в 12 000 гривень, остаточна сума зросла до 58 850 гривень. Також завдяки акції “квіти – донати для учителів” разом зібрано понад 100 000 гривень. Ці квіти-донати були різного номіналу – від 10 до 2 000 гривень, більшість з яких анонімні або для всіх учителів УГЛ.

Символічно, що ця подія була присвячена до 1 жовтня, яка цьогоріч об’єднала одразу декілька визначних свят: День захисників і захисниць України, День українського козацтва, День територіальної оборони, День ветерана, а у першу неділю жовтня – День працівників освіти.

За словами директорки УГЛ Олени Іващенко, вперше відзначаємо разом День захисників і захисниць України та День працівників освіти. Вже не нове гасло «пожертва замість квітів» у нас трансформувалося у благодійний аукціон від учителів, який стартував напередодні свята та, як його продовження, – у акцію «подаруй квіти-донати учителю». Ініціатива тривала до 5 жовтня – Міжнародного дня учителя.

На аукціоні були представлені різноманітні унікальні лоти від учителів та випускників УГЛ. Один із лотів – три унікальні навчальні посібники зі STEM-освіти – спільна ініціатива від вчительки з інформатики УГЛ та співавторки локалізації Scratch для України Галини Проценко та компанії Accord Group – «Основи програмування в S4A»; «3D-моделювання та 3D-друк», «Засоби мультимедіа в інформаційних технологіях. Голографія». Ці посібники є унікальними, відсутні у вільному продажі, виставлялися на аукціоні в єдиному екземплярі, а лот №8 було продано за 1 400 гривень, що майже у 10 разів дорожче за базову ставку.

“Сьогодні вчителі України загалом та Українського гуманітарного ліцею зокрема, розуміють, що фронт у нас тільки один і тому провели цей благодійний аукціон не тільки закликаючи не дарувати їм квіти, а ще й передаючи свої наукові розробки на продаж для підтримки Збройних Сил України”, – зазначив Антон Дзюба, голова правління БО «БФ «Фонд освітніх ініціатив».

Дякуємо усім колегам та партнерам, хто долучився до цієї благодійної ініціативи та працюємо разом на перемогу!