Книги для українських сімей в Шотландії. Проєкт “Добраніч”

Представники “Фонду освітніх ініціатив” Надія Омельченко та Oleksandra Syniak передали книги сучасних українських авторів для поповнення бібліотеки Об’єднання українців у Великій Британії, місто Единбург!

Під час підготовки робочої поїздки в Шотландію ми не могли оминути проблему нестачі українських книг у родинах біженців за кордоном.

Найбільше ми хотіли привезти саме дитячі книги для збереження ритуалу читання на ніч та залучення дітей старшого віку до читання української літератури!

Зв’язавшись з AUGB Edinburgh ми дізнались, що потреба в українських книжках дійсно є і це фантастичні новини, що ми маємо змогу поповнити бібліотеку Асоціації.

Ми передали книги сучасних українських авторів: Андрія Кокотюхи, Ірен Роздобудько, Віктора Андрієнка, Даші Малахової, Катерини Єгорушкіної та інших авторів. Всі книги були підписані авторами!

Цікаво, що передані нами книжки становлять хіба не половину всієї української бібліотеки Асоціації.

Загалом з початку війни до Шотландії прибуло понад 20 тисяч сімей з України. AUGB Edinburgh опікуються українськими громадянами, допомагаючи не тільки адаптуватись у новій країні, а і зберегти зв’язок з Україною – отримати спілкування, освіту, дозвілля в колі однодумців.

Об’єднання українців у Великій Британії (СУБ), засноване в 1946 році, є найбільшим представницьким органом українців та вихідців з України у Великобританії.

З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну Асоціація отримала нове життя! Члени AUGB Edinburgh активно допомагають українцям в Шотландії, а також збирають гуманітарну допомогу для України.

В центрі проводять різноманітні заняття для дітей та дорослих, курси англійської мови, гуртки й планують запустити українську школу.

Ми дуже вдячні AUGB Edinburgh за теплу зустріч і за ту Велику роботу, яку ви робите для українців!

Ми впевнені, що разом ми зможемо реалізувати ще й освітні ініціативи для українських родин і дітей в Шотландії !

Благодійний книжковий проєкт “Добраніч” продовжується! Ми отримуємо запити від українських громад за кордоном з проханням зібрати книги для українських родин!

Просимо наших підписників, колег, партнерів та всіх небайдужих людей долучитись до нашого книжкового збору і поширити інформацію серед ваших друзів!

Детальніше тут https://eif.org.ua/programs/dobranich/

Пліч-о-пліч до Перемоги!